Νέα κορυφαία διάκριση για τα Navarino Icons

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κορυφαία διάκριση για τα Navarino Icons

Μεταξύ των καλύτερων εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων παγκοσμίως κατατάχτηκε η πολυβραβευμένη σειρά προϊόντων Navarino Icons, η οποία αποτελείται από παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα παραγωγής της Costa Navarino, πετυχαίνοντας μια ακόμα σημαντική διάκριση.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons (EVOO) ανακηρύχθηκε ως EVOO της χρονιάς για το 2016 στην παγκόσμια κατάταξη ελαιόλαδου World Ranking Extra Virgin Olive Oil. Επίσης καταλαμβάνει την 5η θέση, ενώ το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons την 20η, ανάμεσα σε 92 διεθνή εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στη λίστα με τα Καλύτερα Ελαιόλαδα Κορωνέϊκης ποικιλίας του 2016.

Το EVOO World Ranking, το σημαντικότερο παγκόσμιο σύστημα κατάταξης, δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη και προβολή των καλύτερων εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Navarino Icons συνεχίζοντας την παράδοση 4.000 ετών στην παραγωγή ελαιόλαδου στην Πελοπόννησο, παράγεται από δέντρα εκατοντάδων ετών, μίας και μόνο ποικιλίας, που καλλιεργούνται στους παραθαλάσσιους ελαιώνες της Costa Navarino, ενώ ο καρπός τους συλλέγεται χωρίς μηχανική παρέμβαση με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο.

Εμπνευσμένα από τις πλούσιες παραδόσεις και την ιστορία της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, τα προϊόντα της Navarino Icons παράγονται από τοπικούς παραγωγούς με ποιοτικά και δημιουργικά κριτήρια και με μεθόδους παραγωγής πιστοποιημένες από την TUV Nord με ISO 22000:2005. Στόχος είναι, μέσω αυτών των προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, να αναδείξει και να φέρει σε επαφή το κοινό με τη φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας και την κληρονομιά των τοπικών παραδόσεων. Τα προϊόντα δημιουργούνται από συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά από πρώτες ύλες από τα κτήματα, τους ελαιώνες και τους λαχανόκηπους της Costa Navarino.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider