Τα νέα Neffos X της TP-Link έρχονται στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα Neffos X της TP-Link έρχονται στην Ελλάδα

Το μερίδιό της στην ελληνική αγορά των smartphones προσπαθεί να ενισχύσει η TP-Link η οποία λανσάρει τις επόμενες ημέρες τα νέα της μοντέλα Neffos X1 που πρωτοπαρουσιάστηκαν στην έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών συσκευών IFA 2016 στο Βερολίνο. Η νέα σειρά έρχεται να επισφραγίσει την είσοδο του Νο1 παίκτη της αγοράς σε προϊόντα Wi-Fi και στην αγορά των έξυπνων κινητών αποτελώντας ταυτόχρονα και ένα ακόμα δυναμικό βήμα της εταιρείας στο θαυμαστό κόσμο του Internet of Things.

Στόχος άλλωστε της TP- Link, η οποία κατατάσσεται σταθερά από την εταιρία αναλυτών IDC ως ο Νο 1 πάροχος συσκευών WLAN ευρείας ζώνης CPE, είναι η δημιουργία μιας «συσκευής ανθρωποκεντρικής ικανής να συνδέσει τέλεια τους ανθρώπους μεταξύ τους και με τον κόσμο γύρω τους» ενώ απώτερο σκοπό αποτελεί η επέκτασή της τόσο στο cloud όσο και σε λοιπές έξυπνες συσκευές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία, η οποία έχει κλείσει ήδη τα 20 της χρόνια, διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες, διαθέτει δύο ερευνητικά κέντρα, μάλιστα επενδύει το 8% του τζίρου της ετησίως στην έρευνα και σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία το τελευταίο τρίμηνο του 2016 κατείχε το 45,49% της παγκόσμιας αγοράς σε προϊόντα Wi-Fi ενώ ο τζίρος της άγγιξε τα 2 δισ. Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση των νέων συσκευών, το 2015 η εταιρεία κατάφερε να πουλά 4,7 τεμάχια το δευτερόλεπτο.

Στην ελληνική αγορά δε, στην οποία συνωστίζονται περισσότεροι από 20 κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, οι πωλήσεις κινήθηκαν ικανοποιητικά το προηγούμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο κ. Λουσίδης Γιάννης, Senior Consumer BU Commercial Manager της TP-Link. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας το μερίδιο αγοράς κοντεύει να αγγίξει το 1% χωρίς να έχει κλείσει επισήμως ένας χρόνος από την επίσημη ημερομηνία διάθεσής των smartphones, ενώ στόχος παραμένει το μερίδιο αγοράς να φτάσει το 2% στο κλείσιμο του πρώτου έτους.

Στα άμεσα σχέδια της συμπεριλαμβάνεται και η διάθεση διαφόρων αξεσουάρ όπως θήκες και προσόψεις ενώ για το μέλλον εξετάζεται και η επέκτασή της πέρα από τους δύο συνεργαζόμενους retailers, Public και Welcome Stores, και σε operator, με επικρατέστερη μέχρι στιγμής επιλογή αυτή της Wind αφενός χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών στο παρελθόν κι αφετέρου γιατί η επιλογή ελληνικής εταιρείας απαιτεί λιγότερη γραφειοκρατία μιας και οι αποφάσεις δεν παίρνονται από την μητρική εταιρεία που εδρεύει σε χώρα του εξωτερικού.

Πρωταρχικό μέλημά της άλλωστε αποτελεί και η διαφοροποίησή της από τον ανταγωνισμό κυρίως επειδή το smartphone δεν είναι παρά το πρώτο τμήμα ενός ολόκληρου διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος που θα μας συστήσει στο μέλλον..

Η τιμή των νέων μοντέλων της εταιρείας κυμαίνεται μεταξύ 189—260 ευρώ. Συγκεκριμένα το Neffos X1 θα κοστίζει 189 ευρώ ενώ το Neffos X1 Max θα κοστίζει 239 ευρώ με τις εκδόσεις μεγαλύτερης χωρητικότητας να κοστολογούνται 20 ευρώ, περίπου, επιπλέον.

Τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς Neffos X1

Η νέα σειρά κινητών αποτελείται από τα Neffos Χ1 και Neffos X1 Max. Και τα δύο νέα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από μεταλλικό εξωτερικό περίβλημα, διαθέτουν κυρτή πίσω πλάτη, ενώ το X1 Max στο λεπτότερο σημείο του έχει πάχος μόλις 2,75 χιλιοστά ενώ το X1 ελάχιστα περισσότερο, 2,95 χιλιοστά. Το X1 και το X1 Max διαθέτουν επίσης πολύ λεπτό πλαίσιο (πρόσοψη) και λείες άκρες που φτάνουν μόλις τα 0,6 χιλιοστά. Με το μήκος των τηλεφώνων να έχει διατηρηθεί στο ελάχιστο, ενώ η αναλογία οθόνης και σώματος της συσκευής φτάνει το 76%. Η διπλή κυρτή πίσω όψη που στενεύει προς τις άκρες επιτρέπει εργονομική λαβή, με ευκολότερο κράτημα και λειτουργία με το ένα χέρι.

Και τα δύο έρχονται με Corning Gorilla Glass 2,5D. Το X1 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών με panel IPS ανάλυσης, ενώ το μεγαλύτερο X1 Max έρχεται με οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών με panel IPS ανάλυσης full HD.

Και τα δύο μοντέλα της σειράς Neffos X διαθέτουν οκταπύρηνο MediaTek Helio P10 επεξεργαστή και πολλαπλές επιλογές στη μνήμη. Συγκεκριμένα το Χ1 είναι διαθέσιμο σε χωρητικότητες 16GB και 32GB, ενώ το X1 Max σε χωρητικότητες 32GB και 64GB.

To Χ1 διαθέτει μπαταρία 2.250mAh, με την TP Link να αναφέρει αυτονομία 300 ωρών σε standby και 10 ωρών ομιλίας, ενώ το X1 Max έρχεται με μπαταρία 3.000mAh με αυτονομία 400 ωρών αναμονής και 13 ωρών ομιλίας.

Φωτογραφική μηχανή

Τα νέα smartphones Neffos X1 και Neffos X1 Max διαθέτουν πίσω κάμερα 13 megapixel της Sony, φωτισμό στην πίσω όψη, με δυνατότητα νυχτερινής λήψης σε πραγματικό χρόνο, ενώ η λειτουργία Beautify κάνει τη λήψη selfies καλλιτεχνική υπόθεση με ένα κλικ. Τα κινητα διαθέτουν και μπροστινή κάμερα 5 megapixel.

Η ταυτοποίηση με δακτυλικό αποτύπωμα (fingerprint ID) ξεκλειδώνει σύμφωνα με την εταιρεία το τηλέφωνο σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα. Καθώς, δε, ο αισθητήρας κάνει χρήση εξελιγμένων αλγορίθμων, με την επανάληψη βελτιώνονται τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Έτσι, όσο πιο συχνά ο χρήστης ξεκλειδώνει το τηλέφωνό του, τόσο πιο ακριβής και γρήγορη γίνεται η διαδικασία αυτή.

Όσο για το λειτουργικό, είναι το Android 6.0 Marshmallow, το οποίο έχει δεχτεί περισσότερες από 3.000 βελτιώσεις για γρήγορη και άψογη εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, ευχάριστο gaming και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στα δύο τηλέφωνα υπάρχει πλαϊνό κουμπί σίγασης ήχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider