Το Poseidon Resort βάζει «στο μάτι» ο όμιλος Wyndham

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Poseidon Resort βάζει «στο μάτι» ο όμιλος Wyndham

Σε συζητήσεις βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο αμερικανικός ξενοδοχειακός όμιλος Wyndham Group Ltd σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης και management ξενοδοχείων Zeus International, για τη λειτουργία της δεύτερης ξενοδοχειακής του μονάδας επί ελληνικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κύκλοι της ξενοδοχειακής αγοράς στο Insider.gr , η αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων βρίσκεται σε συζητήσεις με το Poseidon Resort, στο Λουτράκι της Elintour ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον για μια μονάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Το Poseidon Resort, βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από το Λουτράκι και μία ώρα από την Αθήνα, διαθέτει συνολικά 320 δωμάτια (δωμάτια κεντρικού κτηρίου, superior bungalows, βίλες και σουίτες), πέντε εστιατόρια, συνεδριακό κέντρο 450 ατόμων και αθλητικές εγκαταστάσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε μετονομαστεί από Poseidon Club σε Poseidon Resort πριν το 2000 όταν και προσέθεσε 50 καινούργια πολυτελή δωμάτια τα περισσότερα με jacuzzi στην βασική του μονάδα ενώ την ίδια περίοδο είχε ολοκληρωθεί και η κατασκευή της εσωτερικής πλήρως κλιματιζόμενης και θερμαινόμενης πισίνας του ξενοδοχείου. Η δαπάνη της τότε ανακαίνισης είχε φτάσει τα 500 εκατ. δρχ. και στο πλαίσιο του σχεδίου αναβάθμισης είχαν πραγματοποιηθεί τότε και μικρότερες επεμβάσεις σε διάφορα λειτουργικά τμήματα του ξενοδοχείου.

Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ανάληψη της διαχείρησης καθώς όπως αναφέρουν και οι δύο εταιρείες δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς στιγμής. Σε επικοινωνία που είχε το Insider.gr με στελέχη της Wyndham βέβαια επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για περαιτέρω επέκταση του ομίλου στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Άλλωστε τα στελέχη της Wyndham Hotel Group Ltd και της Zeus International είχαν προ πολλού εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στον τουριστικό κλάδο, ενόψει και της διαφαινόμενης αύξησης της τουριστικής ζήτησης, ειδικά για την περίπτωση του κέντρου της Αθήνας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η αμερικανική αλυσίδα εγκαινίασε την πρώτη της επένδυση αξίας 5 εκατ. ευρώ, το πρώτο της πεντάστερο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραΐσκάκη την 1η Δεκεμβρίου, μετά από εκτενείς εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου. Πρόκειται για το πρώην Athens Imperial του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, το οποίο έκλεισε στα τέλη του 2012, ιδιοκτησίας του ομίλου της Βιοχάλκο.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος, Wyndham Hotel Group, αποτελεί τη μεγαλύτερη, ως προς τον αριθμό των ξενοδοχείων, ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, και μία από τις τρεις επιχειρηματικές μονάδες της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Wyndham Worldwide. Το διεθνές χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει σχεδόν οκτώ χιλ. ξενοδοχεία σε 73 χώρες. Μέρος του Wyndham Hotel Group, το portfolio της WyndhamGrand αυτή τη στιγμή αριθμεί 30 ξενοδοχεία διεθνώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider