Πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα εξαγοράζει η Alibaba

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα εξαγοράζει η Alibaba

Να εξαγοράσει την Intime Retail, διαχειρίστρια 29 πολυκαταστημάτων και 17 εμπορικών κέντρων στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, σχεδιάζει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba υποβάλλοντας ήδη σήμερα προσφορά στην εταιρεία.

Η Alibaba Investment, θυγατρική της Alibaba Group, ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεργασία με τον ιδρυτή της Intime, Shen Guojun, ζήτησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Intime να προτείνει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης στους μετόχους της.

Η Alibaba και ο Shen προσφέρονται να πληρώσουν 10 δολάρια Χονγκ Κονγκ για κάθε μετοχή της Intime, ποσό υψηλότερο κατά 42% από την τιμή κλεισίματός της στις 28 Δεκεμβρίου, και συνολικά 19,8 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (2,55 δισ. δολάρια ΗΠΑ). Η Alibaba αποτελεί ήδη τον μεγαλύτερο μέτοχο της Intime, με το πακέτο των μετοχών της να φτάνει το 28%. Μετά το πέρας της συμφωνίας το ποσοστό της αναμένεται να αυξηθεί στο 74%.

Ενισχυμένη από την είδηση, η μετοχή της Intime στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκε την Τρίτη, μετά την επανέναρξη της διαπραγμάτευσής της, κλείνοντας με άνοδο 35,7% στα 9,54 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider