Άγονος και πάλι ο πλειστηριασμός για το Athens Ledra

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άγονος και πάλι ο πλειστηριασμός για το Athens Ledra

Άγονος για άλλη μια φορά κηρύχθηκε ο πλειστηριασμός του ιστορικού ξενοδοχείου Athens Ledra (πρώην Ledra Marriott), αφού και πάλι κανένας ενδιαφερόμενος δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει προσφορά.

Η τιμή εκκίνησης του τρίτου κατά σειρά πλειστηριασμού παρέμεινε στα 47,8 εκατ. ευρώ, παρότι παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούσαν ότι υπήρχε πιθανότητα αυτός ο πλειστηριασμός να ξεκινήσει με χαμηλότερο τίμημα ώστε να καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος κατά σειρά πλειστηριασμός που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου κατέστη άγονος, με τους επενδυτές να θεωρούν υψηλή την τιμή της ξενοδοχειακής μονάδας αφού ο δυνητικός αγοραστής θα πρέπει να προχωρήσει και σε εκτενείς παρεμβάσεις ανακαίνισης της ξενοδοχειακής μονάδας. Μάλιστα όπως ανέφεραν στο insider.gr παράγοντες της αγοράς, οι αγοραστές αναμένουν η τιμή να πέσει κατά 30% προκειμένου να χτυπήσουν το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 314 δωματίων.

Το μέλλον, βέβαια, του ξενοδοχείου αναμένεται να κριθεί εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η συμφωνία με κινεζικό επενδυτικό όμιλο έχει ήδη κλείσει. Αυτό προέκυψε κι από την συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου προ δύο ημερών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Athens Ledra, Μπάμπη Ντότσικα που μίλησε στο insider.gr η κ. Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του κινεζικού επενδυτικού ομίλου ενώ διαβεβαίωσε του εργαζόμενους ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα διασφαλίζει την είσπραξη των δεδουλευμένων 9 μηνών που τους οφείλονται καθώς και την διατήρηση του προσωπικού σε περίπτωση επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.


Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως πλέον «το μέλλον του ξενοδοχείου θα κρίνει ο αγώνας των εργαζομένων ο οποίος θα συνεχιστεί αφού καμία άλλη εμπλεκόμενη πλευρά δεν κατάφερε να δώσει κάποια λύση». Επιπλέον ξεκαθάρισε πως αφού καταβληθούν τα δεδουλευμένα το προσωπικό είναι έτοιμο να αποσύρει την επίσχεση εργασίας και να επιστρέψει την επόμενη μέρα στη δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι πραγαμτοποιούν συνέλευση για την στάση που θα κρατήσουν την επαύριο.

Το Athens Ledra, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη, αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα. Επί 30 χρόνια, τη διαχείριση του ξενοδοχείου είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποφάσισε να αποχωρίσει τον Νοέμβριο του 2013. Ήδη όμως είχε συσσωρευτεί ένα «βουνό» οφειλών προς τους εργαζόμενους, το ΙΚΑ, τους προμηθευτές και τις τράπεζες, κυρίως λόγω των δανείων που έλαβε η επιχείρηση για την επέκταση και ανακαίνισή του πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

To 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε έτοιμοι την επόμενη μέρα να επιστρέψουμε στη , ενώ λίγους μήνες μετά η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΑΣΤΥ υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη. Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Τελικά το λουκέτο μπήκε στις 31 Μαϊου του 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider