Σε κινεζικά χέρια περνά το Athens Ledra

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κινεζικά χέρια περνά το Athens Ledra

Στην αγκαλιά κινεζικού επενδυτικού ομίλου φαίνεται να περνά το ξενοδοχείο Athens Ledra και μάλιστα σύντομα αφού κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επιβεβαιώθηκε πως η τελική συμφωνία για την μεταβίβαση του ξενοδοχείου σε κινέζους επενδυτές είναι θέμα ωρών.

Όπως ανέφερε στο insider.gr, ο πρόεδρος εργαζομένων του Athens Ledra, Μπάμπης Ντότσικας, η κ. Αχτσιόγλου τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα 9 μηνών που τους οφείλονται ενώ διευκρινίστηκε πως σε περίπτωση επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς το προσωπικό θα παραμείνει. Άλλωστε ο ίδιος διευκρίνισε πως αφού καταβληθούν τα δεδουλευμένα το προσωπικό είναι έτοιμο να αποσύρει την επίσχεση εργασίας και να επιστρέψει την επόμενη μέρα στη δουλειά.

Παρά τους πολλούς μνηστήρες που είχαν κατά καιρούς ακουστεί να καλοβλέπουν το γνωστό ξενοδοχείο, ο κινεζικός όμιλος έχει εκδηλώσει σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του. Ημερομηνία κλειδί για τις εξελίξεις, ήταν άλλωστε η 7η Δεκεμβρίου, καθώς για τότε έχει οριστεί ο τρίτος πλειστηριασμός του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου έχουν μιλήσει και με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και έχουν υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας και καταβολή των δεδουλευμένων αν τελικά κλειδώσει η συμφωνία. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για εννέα και πλέον μήνες τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το συνολικό πόσο που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι και ο τελευταίος –δεύτερος κατά σειρά- πλειστηριασμός που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου κατέστη άγονος, με τους επενδυτές να θεωρούν υψηλή την τιμή της ξενοδοχειακής μονάδας(στα 48,7 εκατ. ευρώ). Το τίμημα χαρακτήριζαν υψηλό και παράγοντες της αγοράς καθώς το ξενοδοχείο , δυναμικότητας 314 δωματίων, χρίζει εκτενούς ανακαίνισης. Μάλιστα όπως ανέφεραν στο insider.gr ανέμεναν να πέσει η τιμή κατά 30% προκειμένου να χτυπήσουν το ξενοδοχείο.

Το Athens Ledra, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη, αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα. Επί 30 χρόνια, τη διαχείριση του ξενοδοχείου είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποφάσισε να αποχωρίσει τον Νοέμβριο του 2013. Ήδη όμως είχε συσσωρευτεί ένα «βουνό» οφειλών προς τους εργαζόμενους, το ΙΚΑ, τους προμηθευτές και τις τράπεζες, κυρίως λόγω των δανείων που έλαβε η επιχείρηση για την επέκταση και ανακαίνισή του πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

To 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε έτοιμοι την επόμενη μέρα να επιστρέψουμε στη , ενώ λίγους μήνες μετά η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΑΣΤΥ υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη. Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Τελικά το λουκέτο μπήκε στις 31 Μαϊου του 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider