Τέλος Φεβρουαρίου η νέα μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος Φεβρουαρίου η νέα μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ

Τέλος Φεβρουαρίου του 2017 αναμένεται να αποτελέσει πραγματικότητα η νέα μετοχική σύνθεση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και αφού πρώτα δοθεί το «πράσινο φως» από τη γενική συνέλευση των μετόχων, που έχει οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Ιωάννης Μπλάνας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, για το περιφερειακό συνέδριο Νοτιοανατολικής Ευρώπης της ENTSO - E.

Ο κ. Μπλάνας, τόνισε ότι ο ο ΑΔΜΗΕ παραμένει υπό πλήρη κρατικό έλεγχο, με το δημόσιο να κρατά το 51% του μετοχικού του κεφαλαίου, ενώ η κινεζική εταιρείας State Grid International Development Ltd, που αναδείχθηκε ως προτιμητέος στρατηγικός επενδυτής, για την πώληση του 24% των μετοχών του, θα αποτελεί «έναν παθητικό στρατηγικό επενδυτή», όπως υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το υπόλοιπο 25% θα διανεμηθεί στους υφιστάμενους μετόχους.

Πάντως, ο ίδιος σημείωσε: «θα προτιμούσαμε να μην πωληθεί κανένα ποσοστό σε στρατηγικό επενδυτή, αλλά το γεγονός ότι δίνεται το 24% και με αυτόν τον τρόπο, είναι μεγάλη επιτυχία και συνάδει απόλυτα με την επιθυμία του αρμόδιου υπουργού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά: «Δεν θα μειωθεί σε καμία περίπτωση το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου κάτω του 51%". Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα που προσέφερε η κινέζικη εταιρεία είναι 320 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider