Ελληνο-κινεζική συνεργασία σε τουρισμό και μεταφορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνο-κινεζική συνεργασία σε τουρισμό και μεταφορές

Την Υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκπροσώπησε ο Διευθυντής του γραφείου της Κωνσταντίνος Μπουλμέτης στην υποδοχή της κινέζικης επιχειρηματικής αποστολής από το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό και Ναυτιλιακό Επιμελητήριο που έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Ιουλίου στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Πρόκειται για την επίσκεψη εξαμελούς κινέζικης αποστολής, η οποία αφορά εκπροσώπους ναυτιλιακών, ναυπηγοεπισκευαστικών και logistics εταιριών στα πλαίσια της επιδιωκόμενης συνεργασίας τους με αντίστοιχες ελληνικές εταιρίες.

Ο κ. Μπουλμέτης, κατά την τοποθέτησή του, σημείωσε το κοινό στοιχείο που έχουν η Ελλάδα και η Κίνα ως οι δύο αρχαιότεροι πολιτισμοί, οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στην παγκόσμια κληρονομιά. Ανήγαγε δε, ως μείζονος σημασίας ζήτημα την δημιουργία μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι μεταφορές και οι καινοτομία.

Ακόμη, έκανε ειδική αναφορά στο όραμα που είχε εκφράσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα και αφορά το “one belt, one road”, του δρόμου δηλαδή που θα συνδέει την Κίνα με την Ευρώπη και θα περνά από την Ελλάδα.

Τέλος, ο Διευθυντής της Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η χώρα μας έχει όλες τις προοπτικές να αποτελέσει την γέφυρα της Ανατολής με την Δύση, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και την πρόσφατη συμφωνία με την εταιρία COSCO για το λιμάνι του Πειραιά και την ανάδειξή του ως διεθνή διαμετακομιστικό κόμβο. Έθεσε δε επ’ αυτού ως προτεραιότητα του ΥΠΟΜΕΔΙ την ενίσχυση του σιδηροδρόμου, ώστε σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα λιμάνια της, η Ελλάδα να αποτελέσει την Πύλη εισόδου της Ανατολής προς στην Δύση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider