Έπεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έπεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό

Υπεγράφη το μνημόνιο κατανόησης (MoU) μεταξύ του Δημοσίου και της κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development. Με την υπογραφή του μνημονίου για το Ελληνικό και τη ρύθμιση της δομής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κλείνουν οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης για σήμερα, Τρίτη, έναντι των δανειστών διαβεβαίωσε η Ολγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε πάντως να θυμίσει ότι χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου και πρόσθεσε ότι η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης «δεν σημαίνει και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με την ίδια στόχος είναι να υπάρξουν αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον. Μεταξύ αυτών ανέφερε τις περισσότερες επενδύσεις, την εμπροσθοβαρή πληρωμή των δόσεων αλλά και την χαμηλότερη δόμηση υπέρ των περισσότερων ελεύθερων χώρων.

Το καταβλητέο τίμημα για το Ελληνικό διαμορφώνεται σε 915 εκατ. ευρώ, με την κοινοπραξία να έχει καταθέσει τον Νοέμβριο του 2014, κατά την υπογραφή της σύμβασης, εγγυητική επιστολή διάρκειας δύο ετών ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Με το μνημόνιο αυτό θα κλείσει το πιο σοβαρό από τα προαπαιτούμενα που ανέκυψαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group. Την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Annika Breidthardt διαβεβαιώνει ότι «συνεχίζεται η πρόοδος προς την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτουμένων δράσεων», προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ερωτηθείσα αν έχουν εκπληρωθεί τα τελευταία προαπαιτούμενα, η κ. Breidthardt παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση και αρκέστηκε λέγοντας ότι η πρόοδος συνεχίζεται.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider