EBZ: Τελείωσε οριστικά το πάρτι που γινόταν τόσα χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
EBZ: Τελείωσε οριστικά το πάρτι που γινόταν τόσα χρόνια

Με τη φράση όχι μόνο δεν επιχειρούνται εγκλήματα, αλλά το πάρτι που γινόταν τόσα χρόνια τέλειωσε οριστικά, προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό», ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ), Χρήστος Ρώσσιος, διαψεύδει κατηγορηματικά με σημερινή του ανακοίνωση άρθρο που δημοσιεύτηκε στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, με τον τίτλο «Επιχειρούνται εγκλήματα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης».

Στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΕΒΖ υπογραμμίζει ότι στο συγκεκριμένο άρθρο, «αναπαράγονται οι αβάσιμες αιτιάσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σχετικά με την πορεία υλοποίησης της κρίσιμης και αναγκαίας λειτουργικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας, τις οποίες ήδη αρμοδίως έχουμε απαντήσει επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας».

Παράλληλα δε, ο Χρήστος Ρώσσιος σημειώνει ότι ο συντάκτης του προαναφερόμενου άρθρου «προβαίνει σε αναφορές για δήθεν ζημιογόνες για την εταιρεία αναθέσεις συμβάσεων, οι οποίες χρήζουν αντιλόγου και αντίκρουσης προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΒΖ ξεκαθαρίζει: «να γνωρίζετε επίσης, ότι διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που αποδεικνύουν την θέση μας, σε αντίθεση με τους καλοθελητές πληροφοριοδότες σας».

Ειδικότερα, κατά τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΒΖ:

● «Αναφορικά με τη διαδικασία ανάθεσης υπηρεσιών συμβούλου πιστοποίησης διαδικασιών ολοκληρωμένης διαχείρισης, επισημαίνουμε ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός σύμφωνα με τον εταιρικό κανονισμό προμηθειών, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος, καθ’ όσον οι αιτούμενες αμοιβές κρίθηκαν υψηλές. Κατόπιν νέου κύκλου εντατικών διαπραγματεύσεων η εταιρία συμβλήθηκε με συνολικό ποσό αμοιβής 6.000 ευρώ, τη στιγμή που η κατώτερη προσφορά στο διαγωνισμό ήταν ακριβώς η διπλάσια, ήτοι 12.000 ευρώ».

● «Περαιτέρω ο διαγωνισμός προμήθειας λιπασμάτων κηρύχθηκε ομοίως άγονος, διότι ουδεμία από τις συμμετέχουσες εταιρείες προσέφερε πίστωση για την αποπληρωμή του τιμήματος, όπως ρητά αναγραφόταν στους όρους της σχετικής διακήρυξης. Η τελικώς αντισυμβαλλόμενη εταιρεία προσέφερε τα προϊόντα της αφενός με πίστωση, αφετέρου με τιμή ελαττωμένη κατά ποσοστό 20% από την χαμηλότερη προσφορά του διαγωνισμού. Με την πράξη αυτή ωφελήθηκαν οι αγρότες και μειώθηκε αρκετά το κόστος παραγωγής σακχαρότευτλων».

Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει ο Χρήστος Ρώσσιος, «η εταιρεία από τις ως άνω ενέργειές μας ουδόλως ζημιώθηκε, αλλά αντίθετα εξοικονόμησε το ποσό των 6.000 ευρώ, ενώ παράλληλα μετέθεσε την υποχρέωση πληρωμής υποχρεώσεών της διευκολύνοντας τον ταμειακό προϋπολογισμό της. Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε ότι όχι μόνο δεν επιχειρούνται εγκλήματα στην ΕΒΖ, αλλά το πάρτι που γινόταν τόσα χρόνια τέλειωσε οριστικά, προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσων συμμετείχαν στο πάρτι αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider