Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μια ώρα μπροστά θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου και να δείχνουν 04:00 καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να την τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, προτείνει τον Οκτώβριο να μην ξαναγυρίσουμε τα ρολόγια πίσω. Όπως σημειώνει, σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία, ασκούνται πιέσεις να υιοθετηθεί η θερινή ώρα σε μόνιμη βάση, επεκτείνοντας σταθερά τις ώρες φωτός το απόγευμα.


Οι υπέρμαχοι αυτής της άποψης προβάλλουν μια σειρά από επιχειρήματα που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα που έχει για την οικονομία, τον τουρισμό, ακόμη και τον αθλητισμό η πρωινή έγερση κατά μία ώρα νωρίτερα και η παράταση της μέρας το απόγευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider