Στην Μόρια αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Μόρια αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών

Την Μόρια επισκέφθηκε αντιπροσωπεία βουλευτών του γερμανικού κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας για να ενημερωθεί σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας, ήταν μάλιστα ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτές, Χρήστος Κατζίδης, ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, για θέματα εσωτερικής πολιτικής στην τοπική Βουλή.

Η αντιπροσωπεία ξεκίνησε την περιοδεία της από την Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα αλλά και Έλληνες βουλευτές και αρμόδιους σε θέματα προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής.

Στη συνάντησή του μαζί τους, ο διοικητής της Μόριας, ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν φτάνουν τα χρήματα. Μόνο για φαγητό δίνουμε 1,5 εκ. ευρώ το μήνα, 6 ευρώ την ημέρα. Διαφορετικό για μωρά και παιδιά, για διαβητικούς, για έγκυες».

Ακόμα για τις φήμες περί βιασμών σημείωσε πως «υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες, αλλά δεν συμβαίνουν, ενδοοικογενειακή βία, μεγάλο πρόβλημα το αλκοόλ». Παράλληλα σημείωσε πως τα περί τζιχαντιστών «είναι κουβέντες καφενείου».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη απέναντι σε αυτήν την κατάσταση» είναι το συμπέρασμα του Χρήστου Κατζίδη. «Το βασικό ερώτημα ξεκινά από το εάν σκοπεύει η ΕΕ να αντιμετωπίσει ολιστικά το πρόβλημα. Γιατί, εάν η Μόρια είναι συνεχώς έτσι υπερπλήρης, τότε προφανώς υποκρύπτεται πολιτική εκφοβισμού όλων των νέων προσφύγων για να αποθαρρύνονται στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη».

ΠΗΓΗ: dw.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider