Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η πρεσβεία του Καναδά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η πρεσβεία του Καναδά

Η πρεσβεία του Καναδά θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα κλειστή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας την Κυριακή.

Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η πρεσβεία σημειώνει ότι για τα προξενικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τις εργάσιμες ώρες στο τηλέφωνο 210-727-3400. Επίσης η πρεσβεία του Καναδά ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές για τη στήριξη τους μετά το χθεσινό περιστατικό βανδαλισμού.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή τα μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με βαριοπούλες στο κτήριο της πρεσβείας, σπάζοντας τζάμια, ενώ πέταξαν και μπογιές.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

«Πολλές από τις εξορυκτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως έχουν την έδρα τον Καναδά και τρεις από αυτές ενεπλάκησαν στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Οι Καναδικές πρεσβείες ανά τον κόσμο συστηματικά υπερασπίζονται τις Καναδικές εξορυκτικές σε σημείο που να εκβιάζουν κυβερνήσεις να δεχτούν την εξόρυξη απειλώντας με διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Από την Τσιάπας στο Μεξικό και την Γουατεμάλα που οι πρεσβείες στήριξαν εταιρίες που είχαν στο βιογραφικό τους δολοφονίες ακτιβιστών, μέχρι την Ονδούρα οπού εκβιαστικά η Καναδική πρεσβεία πίεζε την κυβέρνηση για την ψήφιση νομοσχεδίου ευνοϊκό για τις εξορυκτικές, παρά την αντίθετη κοινή γνώμη, το οποίο και ψηφίστηκε. Στην ίδια τακτική με τους ομοίους του, ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, Robert Peck, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να πιέσει την εφαρμογή του νέου επενδυτικού σχεδίου της Eldorado στην Θράκη λέγοντας μάλιστα ότι η Καναδική κυβέρνηση εγγυάται για την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας».

Καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση. Παράλληλα σημείωσε πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις Ελλάδας-Καναδά.

Η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η πρεσβεία του Καναδά
Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η πρεσβεία του Καναδά
Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η πρεσβεία του Καναδά
Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η πρεσβεία του Καναδά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider