Το βαρομετρικό χαμηλό «Ορέστης» φέρνει βροχές και καταιγίδες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το βαρομετρικό χαμηλό «Ορέστης» φέρνει βροχές και καταιγίδες 
Ο «Ορέστης» θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά απ' ό,τι υπολογιζόταν αρχικά.

Βροχές και καταιγίδες θα προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό «Ορέστης», το οποίο αρχικά θα κινηθεί προς τις ακτές της Αφρικής και στη συνέχεια προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο «Ορέστης» θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά.

Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα αναμένονται μετά το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεασθούν και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Την Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Την Τρίτη το χαμηλό θα ξεκινήσει να κινείται αργά ανατολικά νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα.

Από την Τρίτη το μεσημέρι το κέντρο του χαμηλού κινείται ανατολικότερα και περνά νότια της Πελοποννήσου και Κρήτης και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά βαθμιαία θα αρχίσουν να περιορίζονται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider