Σταματά για άγνωστο χρονικό διάστημα το τραμ από ΦΙΞ έως Σύνταγμα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταματά για άγνωστο χρονικό διάστημα το τραμ από ΦΙΞ έως Σύνταγμα
Yπάρχει μεγάλο πρόβλημα διάβρωσης στην επικάλυψη του Ιλισού. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και υπάρχει περίπτωση καθιζήσεων.

Εντολή στη ΣΤΑΣΥ μέσα στις επόμενες δύο ημέρες να διακοπεί η λειτουργία του τραμ στους σταθμούς Κασομούλη – Σύνταγμα δόθηκε από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, μέσα σε δύο μέρες σταματούν να λειτουργούν οι σταθμοί του τραμ από ΦΙΞ έως Λεωφόρο Βουλιαγμένης, Ζάππειο και Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διάβρωσης στην επικάλυψη του Ιλισού. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και υπάρχει περίπτωση καθιζήσεων, όπως αυτή που καταγράφηκε στο Μοσχάτο όπου άνοιξε τρύπα σε δημόσιο χώρο στάθμευσης δίπλα από τον ΗΣΑΠ τον χειμώνα.

Μετά απ’ αυτό το περιστατικό έγινε αυτοψία στα κομμάτια του Ιλισού και βρέθηκαν πολλά προβλήματα λόγω διάβρωσης και μηδενικής συντήρησης.

Σύμφωνα, πάντα, με τον υπουργό, θα ξεκινήσει άμεσα το έργο της μελέτης με χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με την Περιφέρεια και ΣΤΑΣΥ.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα έργα, οι σταθμοί του τραμ θα είναι κλειστοί, χωρίς ωστόσο να κλείσουν αυτοκινητόδρομοι και δρόμοι. Όσο για το πόσο θα μείνουν κλειστοί οι σταθμοί, δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση.

Όπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης η απόφαση λαμβάνεται προληπτικά. «Η πολιτεία παίρνει την ευθύνη να σταματήσει τη λειτουργία ενός μέσου μαζικής μεταφοράς. Χωρίς να υπάρχει λόγος πανικού». Σύμφωνα με τον υπουργό, η απόφαση ελήφθη επειδή το τραμ θεωρείται μεγάλο φορτίο, με ένα μεγάλο τμήμα των γραμμών να είναι ακριβώς πάνω από τον αγωγό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider