Αθώοι ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ για υπεξαίρεση 1,2 εκατ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αθώοι ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ για υπεξαίρεση 1,2 εκατ.
Δεν προέκυψε καμία ενέργεια τους που να δηλώνει αμέλεια να ελεγχθούν οι επίμαχες καταγγελίες ή προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους δύο υπευθύνους της ΣΤΑΣΥ, για την περίοδο 2014 -2015, που δικάστηκαν για πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος με άλλους εννέα κατηγορούμενους σε υπόθεση καταγγελόμενης υπεξαίρεσης ποσού 1,2 εκατ. ευρώ από πωλήσεις εισητηρίων.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους κκ Νίκο Παπαθανάση, πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ που πλέον είναι γενικός Διευθυντής της ΝΔ και τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Γιώργο Θωμόπουλο.

Η κατηγορία είχε απαγγελθεί σε βάρος των δύο, μετά από πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο εντόπιζε στην ΣΤΑΣΥ ζημιά ποσού περίπου 1,2 εκατ. ευρώ από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 , ποσό που αποδιδόταν στην δράση επίορκων υπαλλήλων που παρενέβαιναν στις καταγραφές παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων στο Μετρό. Στην υπόθεση, ως βασικοί κατηγορούμενοι δικάστηκαν οι εννέα εμπλεκόμενοι, οι οποίοι ήταν αντιμέτωποι με κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων, υπεξαγωγή εγγράφων και ψευδή βεβαίωση.

Το δικαστήριο έκρινε τελικά ομόφωνα, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για την καταγγελόμενη ζημιά της εταιρίας. Έτσι προχώρησε στην αθώωση των εννέα κατηγορουμένων για υπεξαίρεση. Έλαβε ωστόσο απόφαση καταδίκης τριών εξ αυτών για τα υπόλοιπα αδικήματα, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης έξι έως 6,6 ετών με αναστολή.

Για τους δύο κατηγορούμενους που λογοδότησαν για την παράβαση καθήκοντος, το δικαστήριο έκρινε πως δεν προέκυψε καμία ενέργεια τους που να δηλώνει αμέλεια να ελεγχθούν οι επίμαχες καταγγελίες ή προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider