Νέα αναβολή στη δίκη Πάσσαρη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα αναβολή στη δίκη Πάσσαρη

Αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου του 2019, η δίκη του Κώστα Πάσσαρη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, 18,5 χρόνια από το έγκλημα του.

Ο Κώστας Πάσσαρης 2001 πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς, ενώ τραυμάτισε έναν ακόμα σωφρονιστικό υπάλληλο κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα δεν έχει λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Ο λόγος των συνεχόμενων αναβολών της δίκης του είναι γραφειοκρατικός και έχει να κάνει με την προσωρινή παράδοσή του από τις ρουμάνικες στις ελληνικές δικαστικές αρχές, για την οποία οι Ρουμάνοι ζητούν διαβεβαιώσεις και συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο της επιστροφής του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα στην Κραϊόβα.

Σε κάθε περίπτωση, ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη, δήλωσε πως ο πελάτης του επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δικαστεί για όσα έχει διαπράξει.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολλοί από τους μάρτυρες της υπόθεσης, δεν βρίσκονται στη ζωή σχεδόν μια 20ετία μετά, κάτι που δημιουργεί φόβο στους συγγενείς των θυμάτων για απουσία αρκετών στοιχείων. Όπως λένε χαρακτηριστικά «οδηγούμαστε σε μια δίκη απόντων, με κίνδυνο να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider