Ένωση Αθέων: Να αφαιρεθούν οι εικόνες από την Ολομέλεια του ΣτΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένωση Αθέων: Να αφαιρεθούν οι εικόνες από την Ολομέλεια του ΣτΕ

Να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολά από την αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητά η Ένωση Αθέων, ενόψει της συζήτησης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή για τις αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Στο αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος της Ένωσης Αθέων αναφέρει: «Στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται αναρτημένη πάνω από τα δικαστικά έδρανα μια θρησκευτική εικόνα της Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης. Χωρίς να διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία για την συνειδησιακή ανεξαρτησία των Δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας μας, φρονούμε ότι οι συνθήκες διεξαγωγής της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης θα πρέπει να διασφαλίζουν και την εξωτερική διάσταση της αμεροληψίας του Δικαστηρίου. Αυτή η εξωτερική διάσταση της αμεροληψίας, κατά την πεποίθηση των αιτούντων που εκπροσωπώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος, δεν υπηρετείται από την ύπαρξη του συγκεκριμένου θρησκευτικού συμβόλου, το οποίο συνδέει αναπόφευκτα τον διάκοσμο της αίθουσας με τις παρεμβαίνουσες Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ελλάδας και Κρήτης καθώς και τον Σύνδεσμο Θεολόγων».

Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.