Περιφέρεια Αττικής: Τρία νέα σχολεία σε Νέα Πέραμο κι Αγία Παρασκευή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Τρία νέα σχολεία σε Νέα Πέραμο κι Αγία Παρασκευή

Δύο ακόμα έργα με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση των υποδομών εκπαίδευσης στην Αττική χρηματοδοτεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής η Περιφέρεια Αττικής, με τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στη Νέα Πέραμο και νέου Νηπιαγωγείου στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «2ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου – Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.920.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή νέου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου συνολικής επιφάνειας 3.562,94 τ.μ. σε οικόπεδο 11.207,27 τ.μ. επί της οδού Νερακίου στην περιοχή «Λάκκα Καλογήρου» της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων.

Τα νέα σχολεία θα έχουν δυναμικότητα 300 μαθητών και θα αποτελούνται:

  • Το Νηπιαγωγείο από ισόγειο με δύο αίθουσες εργασίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, χώρο ανάπαυσης, γραφείο νηπιαγωγών και χώρους υγιεινής, και υπόγειο με χώρους αποθήκευσης και Η/Μ.
  • Το Δημοτικό από υπόγειο με θέσεις στάθμευσης, αποθήκες, αρχείο και χώρους Η/Μ, ισόγειο με 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, foyer, κυλικείο, βιβλιοθήκη, χώρο φύλακα, ιατρείο-αναρρωτήριο, χώρους διοίκησης, αρχείο, αποθήκη και χώρους υγιεινής, χώρο αναμονής, α’ όροφο με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα αισθητικής αγωγής, εργαστήριο ξένων γλωσσών, γραφείο συλλόγου γονέων, χώρο φαγητού, κουζίνα, χώρους υγιεινής και αποθήκη καθώς και κλειστούς χώρους διαλείμματος με εξόδους σε δύο βατά δώματα και β’ όροφο με 4 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο φυσικών επιστημών και πληροφορικής, 2 γραφεία και κλειστό χώρο διαλείμματος.

Νέο Νηπιαγωγείο στην Αγία Παρασκευή
Ακολούθως, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «14ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής – Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Το νέο Νηπιαγωγείο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, θα έχει συνολική επιφάνεια 336,36 τ.μ. και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 1.187,61 τ.μ. στο Ο.Τ. 328 Α στην Π.Ε. Πευκάκια του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Θα έχει δυναμικότητα 50 μαθητών (νηπίων) και θα αποτελείται από είσοδο με πολυδύναμο χώρο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα και γραφείο Νηπιαγωγών.

Και οι δύο ανωτέρω δράσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και ο οποίος πλέον έχει ενεργοποιηθεί στο 100% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό, εμφανίζοντας προσκλήσεις που ξεπερνούν τα 77.000.000 ευρώ.

Περιφέρεια Αττικής: Τρία νέα σχολεία σε Νέα Πέραμο κι Αγία Παρασκευή
Περιφέρεια Αττικής: Τρία νέα σχολεία σε Νέα Πέραμο κι Αγία Παρασκευή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider