Το πόρισμα για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πόρισμα για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Το πόρισμα του Εργαστηρίου Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για έκρηξη βόμβας.

Στο πόρισμα που συντάχθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία και δημοσιεύουν Τα Νέα, αναφέρεται πως υπάρχει το ενδεχόμενο έκρηξης μετά από ανάλυση της στρέβλωσης και της παραμόρφωσης των μεταλλικών ελασμάτων στο χώρο του ρήγματος, καθώς επίσης και από άλλα ευρήματα.

Το πόρισμα συντάχθηκε μετά από εννέα μήνες επιθεωρήσεων στο Αγία Ζώνη ΙΙ και σε αυτό ερευνάται το που οφείλεται το ρήγμα μήκους περίπου 2-3 μέτρων στα ύφαλα του πλοίου.

Παρόλο που το πόρισμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο έκρηξης, δεν έχουν εντοπιστεί στο πλοίο ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού, πυρίτιδας κτλπ, γεγονός που ίσως οφείλεται στην πολύμηνη βύθιση του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Αγία Ζώνη ΙΙ βυθίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 στα νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό Κόλπο, έμφορτο με 2.570 τόνους καύσιμα που είχε φορτώσει από το διυλιστήριο του Ασπροπύργου. Η βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ είχε προκαλέσει μεγάλη ρύπανση στις ακτές του Σαρωνικού. Τη στιγμή του ναυαγίου στο πλοίο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο α’ μηχανοδηγός από τα συνολικά 11 μέλη του πληρώματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider