Τα Τρίκαλα «κινούνται έξυπνα» και το δείχνουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα Τρίκαλα «κινούνται έξυπνα» και το δείχνουν

Τα Τρίκαλα, η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, πρωτοπορούν και ... το δείχνουν. Η πόλη αναπτύσσει εδώ και χρόνια ξεχωριστές πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη κινητικότητα έχοντας εντάξει την ηλεκτροκίνηση αλλά και τα ποδήλατα στην καθημερινότητά της.

Από την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά παρουσιάζονται ηλεκτροκίνητα οχήματα σε αστικό έδαφος. Παρουσιάζεται επίσης το Green Your Move, ένας πλοηγός μετακίνησης με εναλλακτικές διαδρομές που θα συνδυάζουν ένα ή περισσότερα μέσα μεταφοράς, με τη συνεργασία του Αστικού ΚΤΕΛ. Και διαδραστικά παιχνίδια Urban games, μαθήματα ασφαλούς οδήγησης – «δώρο» του Δήμου Τρικκαίων, όπως κάθε χρόνο, στους μαθητές της Γ Λυκείου, με το Ιδρυμα Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Και παιχνίδια με μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης, και Social biking και ζωγραφική και μετακίνηση με τρένο και ποδήλατα στο Μ. Κεφαλόβρυσο, και Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Το πρόγραμμα ELVITEN υλοποιείται στα Τρίκαλα, λόγω των καινοτόμων δράσεων στους τομείς της τεχνολογίας και της βιώσιμης κινητικότητας από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ. Αφορά σε προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020». Υλοποιείται, δε, σε 6 ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Μάλαγα, ενώ στη χώρα μας συνεργάστηκε το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider