Χανιά: Καταστράφηκε από την πυρκαγιά το Πολεμικό Μουσείο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χανιά: Καταστράφηκε από την πυρκαγιά το Πολεμικό Μουσείο

Καταστράφηκε ολοσχερώς το Πολεμικό Μουσείο Χανίων από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.

Στο σημείο όπου βρίσκεται, στο κέντρο της πόλης, έσπευσαν 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες, κλιμακοφόρο όχημα από το Ρέθυμνο, πυροσβεστικό όχημα του Πολεμικού Ναυτικού... Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά προκειμένου αυτή να μην επεκταθεί σε διπλανούς χώρους, ωστόσο το κτήριο του Μουσείου υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή.

Πλέον έχει απομείνει μόνο η στατικότητα του κτηρίου και θα εξεταστεί όταν η φωτιά κατασβεστεί. Γύρω από το κτήριο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στον δημοτικό κήπο της πόλης, το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και σε στρατιωτικές κατοικίες σε μικρή απόσταση.

Η φωτιά με τις προσπάθειες των πυροσβεστών περιορίστηκε στο κτήριο έκτασης 3.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στο σημείο της πυρκαγιάς την κατάσβεση της οποίας συμμετέχοντας και ο ίδιος ενεργά συντόνιζε ο διοικητής της ΠΥ στα Χανιά Δημοσθένης Μπαντουράκης, βρέθηκε και ο διοικητής των Πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης. Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν και θα επιχειρούν στο σημείο σε όλη τη διάρκεια της νύκτας. Χάθηκε ένα σπάνιο μνημείο αρχιτεκτονικής, μεγάλης αξίας για την πόλη», επισήμανε νωρίτερα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που πήγε επιτόπου.

Κατά τον ίδιο, μέσα στο κτήριο δεν υπήρχε μουσειακό υλικό, αλλά πιθανόν κάποια αρχεία.

Η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους μπροστά στο Μουσείο, καθώς και παράπλευρες οδούς, προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων. Διακόπηκε επίσης η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Οι αρχές διενεργούν προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε αλλοδαπός ο οποίος είχε βρει κατάλυμα σε εσωτερικό χώρο του κτηρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider