Δήμος Ζακύνθου: Έλεγχοι για τις γαλάζιες σημαίες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήμος Ζακύνθου: Έλεγχοι για τις γαλάζιες σημαίες 

Περαιτέρω ελέγχους θα ζητήσει ο δήμος Ζακύνθου για το θέμα της απόσυρσης των γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες του νησιού.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, το ζήτημα απασχόλησε τη χθεσινοβράδινη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο γενικότερο πλαίσιο της διαχείρισης του περιβάλλοντος του νησιού.

Ο Δήμος Ζακύνθου στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι «σε συνεργασία με την ΕΕΠΦ, αποφάσισε να ζητήσει άμεσα περισσότερους ελέγχους όλων των κριτηρίων από την Διαχειριστική Εταιρεία του προγράμματος, ώστε να πιστοποιηθεί με κατηγορηματικό τρόπο η αρτιότητα της διαχείρισης του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο νησί για το έτος 2018 και να μην αφεθεί καμία αμφιβολία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βραβευμένων παραλιών».

Υπενθυμίζεται ότι οι γαλάζιες σημαίες αποσύρθηκαν λόγω καταγγελιών για λύματα.

«Η Ζάκυνθος συμμετέχει στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες με σταθερά βελτιωμένες επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα τον Μάιο του 2018 να συμμετέχει στο πρόγραμμα με 18 Γαλάζιες σημαίες προς οργάνωση στις παραλίες του νησιού. Ωστόσο τρέχοντα θέματα διαχείρισης των υποδομών, καθώς και της πρόσληψης ναυαγοσωστικού προσωπικού με το νέο νόμο, που υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των ναυαγοσωστών σε 18 από 9 πέρυσι στην κάλυψη όλων των πολυσύχναστων παραλιών, καθιστούν δυσχερή πλέον την υπεύθυνη τήρηση των κριτηρίων που ορίζονται από το πρόγραμμα.

Ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με την ΕΕΠΦ, αποφάσισε να ζητήσει άμεσα περισσότερους ελέγχους όλων των κριτηρίων από την Διαχειριστική Εταιρεία του προγράμματος, ώστε να πιστοποιηθεί με κατηγορηματικό τρόπο η αρτιότητα της διαχείρισης του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο νησί για το έτος 2018 και να μην αφεθεί καμία αμφιβολία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βραβευμένων παραλιών.

Συνεπώς κατά το υπόλοιπο της διάρκειας της θερινής περιόδου και για όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο 2018, ο Δήμος Ζακύνθου θα συνεχίσει την συμμετοχή του στο πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία, χωρίς την ανάρτηση των Σημαιών, έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Η διαδικασία θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο την ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών τον Ιούνιο 2019», αναφέρει ο δήμος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider