Πώς αποφεύχθηκε το μπλακ άουτ στην Αττική - Τι απαντά ο ΑΔΜΗΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς αποφεύχθηκε το μπλακ άουτ στην Αττική - Τι απαντά ο ΑΔΜΗΕ

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση της Αττικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ με αφορμή το παραλίγο μπλακ άουτ το βράδυ της Δευτέρας μετά από τις συνεχείς εκρήξεις που σημειώθηκαν στο κέντρο υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι.

Η πυρκαγιά προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι είδαν τον ουρανό «να αστράφτει» από τις εκρήξεις το βράδυ της Δευτέρας ενώ εξαιτίας του προβλήματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, δημιουργώντας αμφιβολίες για τη δυνατότητα του συστήματος να καλύψει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες (λειτουργία κλιματιστικών κλπ) του λεκανοπεδίου.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία του ΑΔΜΗΕ εκτελούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον εξοπλισμό που υπέστη βλάβη λόγω της πυρκαγιάς. Οι βλάβες έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η πλήρης αποκατάστασή τους εντός των επόμενων 24ωρων.

Στο συμβάν αναφέρθηκε με ανακοίνωσή το ο ΑΔΜΗΕ το μεσημέρι της Τρίτης σημειώνοντας ότι:

«Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι τη νύχτα της 16ης Ιουλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά λόγω βλάβης σε στοιχείο του Συστήματος Μεταφοράς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου Αττικής. H πυρκαγιά σβήστηκε ταχύτατα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το συμβάν δεν επηρέασε καθόλου την ομαλή τροφοδότηση των καταναλωτών της Αττικής και δεν σημειώθηκε η παραμικρή διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας αυτού, πράγμα που αντανακλά τις ισχυρές αντοχές του Συστήματος.

Ο ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Συστήματος και την απροσκόπτη ηλεκτροδότηση της Αττικής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider