Σε εξέλιξη πυρκαγιές στα Χανιά και το Ρέθυμνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε εξέλιξη πυρκαγιές στα Χανιά και το Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Φαλασάρνων του δήμου Κισάμου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους δυνατούς ανέμους, επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσαμο και τα Χανιά.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί προς τον κάμπο των Φαλασάρνων όπου υπάρχουν καλλιέργειες και κατοικίες.

Ακόμη, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο Δήμο Ρεθύμνου πλησίον του χωριού Αρόλιθι η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα κινητοποιώντας εκ νέου τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Έντεκα οχήματα με 23 πυροσβέστες και την ενίσχυση πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ δίνουν μάχη με τις φλόγες η οποία κατακαίει χαμηλή βλάστηση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ σε πλήρη έλεγχο τέθηκε φωτιά στο Αμάρι Ρεθύμνου η οποία ξέσπασε κοντά στον Κάλαμο το μεσημέρι και με την άμεση κινητοποίηση της Π.Υ κατασβήστηκε σε σύντομο χρόνο. Στο σημείο επιτηρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση στα 12 στρέμματα τα οποία κάηκαν.

Τέλος οι φωτιές στην Ανατολική Κρήτη που λόγω των ισχυρών ανέμων είχαν κινητοποιήσει μεγάλες δυνάμεις πυρόσβεσης σε Μάλες και Σητεία έχουν κατασβηστεί παρά ταύτα όμως στην περιοχή επιτηρούν πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider