Εκκλησία διεκδικεί το μισό… Περιστέρι και την Πετρούπολη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκκλησία διεκδικεί το μισό… Περιστέρι και την Πετρούπολη

Το μισό Περιστέρι και την μισή Πετρούπολη διεκδικεί ιερός ναός στη Λαμία, ζητώντας να του επιστραφούν 7.500 στρέμματα εντός και εκτός σχεδίου πόλεως στη Δυτική Αθήνα.

Στην τεράστια έκταση περιλαμβάνονται σπίτια, γήπεδα, πλατείες και το ελληνικό Δημόσιο παίρνει τα μέτρα του ενόψει δικαστικής μάχης. Η υπόθεση είναι σε εκκρεμότητα από το 1929, όταν οι διεκδικήσεις περιορίζονταν στα 300 στρέμματα.

Ο Ιερός Ναός «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» διεκδικεί σήμερα περίπου 7.500 στρέμματα, εκ των οποίων 4.000 στρέμματα σε κατοικημένες περιοχές των δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης και 3.500 στρέμματα εκτός σχεδίου, που βρίσκονται στο Ποικίλο Όρος και έχουν χαρακτηριστεί δασικές. Η διεκδίκηση στηρίζεται σε διαθήκη του 1916 με την οποία ο ναός έγινε κληρονόμος μεγάλου μέρους του «κτήματος Βέρδη». Στο μεταξύ, η εντός σχεδίου έκταση που διεκδικεί έχει πλέον δομηθεί εδώ και δεκαετίες με κατοικίες, πλατείες, γήπεδα και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Η αγωγή του ναού κατά του ελληνικού Δημοσίου, των δύο δήμων αλλά και ιδιωτών εκδικάζεται στις 22 Μαρτίου, ενώ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ζητήσει αποζημίωση από τους σημερινούς ιδιοκτήτες.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Δήμαρχος Περιστεριού Α. Παχατουρίδης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «ο κόσμος θα βγει τους δρόμους και θα μας κυνηγήσει όλους».

Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσει, όπως είπε, τον μόχθο των ανθρώπων της πόλης του που πλήρωσαν τα οικόπεδα τους και έχουν κάνει σπίτια εδώ και 30 χρόνια.

Επίσης, χαρακτήρισε θετική την στάση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη με όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider