Το υπουργείο Παιδείας απαγορεύει τα κινητά στα σχολεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το υπουργείο Παιδείας απαγορεύει τα κινητά στα σχολεία

Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές μέσα στα σχολεία εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Με την ίδια εγκύκλιο απαγορεύεται επίσης η κατοχή και χρήση από τους μαθητές οποιασδήποτε άλλης συσκευής ή παιχνιδιού με συστήματα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

«Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού», προσθέτει η εγκύκλιος.

Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Παιδείας, οι κάμερες ασφαλείας στα σχολεία δεν θα χρησιμοποιούνται εντός του ωραρίου λειτουργίας.

Τέλος, με την ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων.

«Η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (πχ αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνον όταν το υποκείμενο των δεδομένων (οι κηδεμόνες των μαθητριών-μαθητών) έχει δώσει τη συγκατάθεσή του» τονίζεται.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider