Με 3.362 νέους συμβασιούχους επανδρώνουν τα hot spots

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 3.362 νέους συμβασιούχους επανδρώνουν τα hot spots

Με 3.362 συμβασιούχους διαφόρων ειδικοτήτων θα καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων (hot spots) αλλά και των δήμων ανά την επικράτεια που «σηκώνουν» το βάρος των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με το «σχέδιο Μουζάλα για τους Πρόσφυγες» θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο 1.600 έκτακτοι υπάλληλοι μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που όμως μπορεί να παραταθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων, που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όπως: διοικητικοί, οδηγοί, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, τεχνολόγοι, μηχανικοί και τοπογράφοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διάφοροι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ), βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται η πρόσληψη 518 έκτακτων υπαλλήλων στην Αττική, 500 στην Κεντρική Μακεδονία, 990 στη Λέσβο, 528 στη Σάμο, 192 στη Λέρο, 250 στη Κω και 384 στη Χίο.

Το προσωπικό θα εργαστεί κυρίως στους νησιωτικούς δήμους, αλλά και στους δήμους της ηπειρωτικής χώρας που έχουν στηθεί πρόχειροι καταυλισμοί για τους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα 220 άτομα θα διατεθούν σε δήμους της Αττικής, 66 σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, 600 στην Λέσβο , 70 στην Λέρο, 12 στη Κω και 158 στη Χίο.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού στα Κέντρα Υποδοχής που θα λειτουργήσουν στην Κω, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέρο.
Με επιπλέον προσωπικό θα ενισχυθούν και οι δήμοι Αθηναίων και Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεταναστευτικές ροές που έρχονται από τα νησιά.

Η πλειοψηφία των νέων υπαλλήλων θα λαμβάνει μισθούς από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης (χωρίς επιδόματα, δώρα κ.α). Ανώτατοι μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται, στα πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τα βράδια στα hot spots.

Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προκηρύξεις για την κάλυψη 1.500 θέσεων εργασίας στο σύνολο των δομών κοινωνικής προστασίας, πανελλαδικά. Το σχέδιο έχει εκπονήσει το υπουργείο Εργασίας μετά από διαβούλευση με τις 13 περιφέρειες της χώρας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Οι δομές, των οποίων θα επιδοτηθεί η λειτουργία, είναι: Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δομές Σίτισης, Κοινωνικά Φαρμακεία, Ημερήσια Κέντρα Φιλοξενίας και Υπνωτήρια Αστέγων, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Φροντίδας ΑμεΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider