Αρσάκειο νηπιαγωγείο Ψυχικού: Μια παράσταση που μας... άλλαξε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρσάκειο νηπιαγωγείο Ψυχικού: Μια παράσταση που μας... άλλαξε

Υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τα παιδικά χαμόγελα; Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια παράσταση με λιλιπούτειους πρωταγωνιστές που μας διδάσκει πως το να συμμετέχεις σε μία ομάδα, παραμένοντας όμως πάντα ο εαυτός σου, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί;

Με την ευκαιρία τής λήξεως τού σχολικού έτους 2017-2018, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού προετοίμασαν -με τη βοήθεια και τη στήριξη των υπευθύνων νηπιαγωγών των τμημάτων και των υπευθύνων των εξειδικευμένων δραστηριοτήτων- μία θεατρική παράσταση γεμάτη λόγο, χορό και τραγούδι.

Μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι «Σήμερα κάτι θ’ αλλάξει...»,της Ζαφείρας Ντούλη, το οποίο αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει το να ανήκει κάποιος σε μία ομάδα και να συνεργάζεται, αλλά –ταυτόχρονα– να διατηρεί τα μοναδικά στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά του, χωρίς να αφομοιώνεται από τα μέλη τής ομάδας αυτής.

Τη θεατρική διασκευή τού παραμυθιού καθώς και τη διδασκαλία των ρόλων ανέλαβε η υπεύθυνη τής Θεατρικής Αγωγής, κ. Ελένη Φλεβάρη, θεατροπαιδαγωγός, η οποία και σκηνοθέτησε την παράσταση, από κοινού, με την κ.Σιμόνη Σταυροπούλου. Τις χορογραφίες, τη διδασκαλία τής κίνησης, τον σχεδιασμό των κοστουμιών, τη διεύθυνση σκηνής και την ευθύνη τής σκηνογραφίας είχε η υπεύθυνη τής Ρυθμικής και Κινητικής Αγωγής, κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, καθηγήτρια μπαλέτου & κίνησης και χορογράφος. Τη μουσική επιμέλεια τής παράστασης και τη διδασκαλία των τραγουδιών είχε η υπεύθυνη τής Μουσικής Αγωγής, κ. Μαρία Γκιούλμπαμπα, νηπιαγωγός-μουσικός. Την ομάδα σκηνογραφίας αποτελούν οι νηπιαγωγοί, κυρίες Μαρία Γκιούλμπαμπα, Αλεξάνδρα Λύκαρη, Έφη Μπογάτσα, Ζαφείρα Ντούλη, Σιμόνη Σταυροπούλου, Ελένη Φλεβάρη και ο καθηγητής καλλιτεχνικών τού Α’ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου, Αντώνης Στρατούδης.

Τη γενική επιμέλεια τής θεατρικής παράστασης έχει η Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, κ. Άνσυ Νικολοπούλου.

Τις παραστάσεις τίμησε με την παρουσία του μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider