Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα το Σάββατο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα το Σάββατο

Συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί σήμερα Σάββατο από την «Επιτροπή Ελληνικότητας της Μακεδονίας», κατά της συμφωνίας Ελλάδας-πΓΔΜ.

Στις 16:00 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που θα διεξάγεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση ανακοίνωση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα χωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική θέση».

Συλλαλητήριο την Κυριακή στο Πισοδέρι

Την Κυριακή, ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία.

«Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

Λεωφορεία για το Πισοδέρι, ναυλώνονται ήδη από την Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider