Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς, απεργία στα ταξί την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς, απεργία στα ταξί την Πέμπτη

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ, αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου. Παράλληλα, οι οδηγοί ταξί προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι του ΣΕΛΜΑ τονίζουν σε ανακοίνωση τους πως οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται για τα νέα μέτρα: «Στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο µέτρων, το λεγόµενο µεσοπρόθεσµο, µε ισχύ µέχρι το 2022 αλλά στην πραγµατικότητα αποτελεί τον ενδιάµεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των µνηµονίων. Τα νέα µέτρα, µε άλλα λόγια το τέταρτο µνηµόνιο, είναι ακόµη χειρότερα για το λαό, προβλέπουν ωστόσο φοροαπαλλαγές για το µεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα την διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας που δηµιούργησαν τα προηγούµενα µνηµόνια».

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν την Πέμπτη στάση εργασίας από τις 12:00 ως της 17:00. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται στις 11:00 ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 18:00. Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του αεροδρομίου. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 12:00 ως τις 16:00. Η απόσυρση των οχημάτων θα ξεκινήσει στις 11:00 και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα γίνει ως τις 17:00.

Απεργούν και τα ταξί

Το ΣΑΤΑ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές προειδοποιούν μάλιστα για επαναλαμβανόμενες δράσεις.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider