Μεγαλύτερα από ποτέ τα φετινά Ποσειδώνια

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγαλύτερα από ποτέ τα φετινά Ποσειδώνια

Μεγαλύτερα από πότε είναι τα φετινά Ποσειδώνια καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών τόσο σε αριθμό συμμετοχών όσο και σε εκθεσιακό χώρο. Η έκθεση που έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο παγκόσμιο ναυτιλιακό γεγονός ανοίγει τις πύλες της στο Athens Metropolitan Expo, από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου με τη συμμετοχή 1.920 εκθετών από 92 χώρες.

Όπως τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ Θεόδωρος Βώκος κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, η διαρκής ανάπτυξη της έκθεση που κλείνει φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας της συμβαδίζει με τη διαρκή ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία παραμένει κορυφαία στον κόσμο αυξάνοντας συνεχώς τον στόλο της.

«Το αμείωτο ενδιαφέρον των εκθετών, των εμπορικών επισκεπτών και των συνέδρων που συμμετέχουν στα Ποσειδώνια ενισχύεται από τη συνεχή επενδυτική δραστηριότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών, οι οποίοι σταθερά και συλλογικά ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας», τόνισε ο κ. Βώκος.

«Η συνεχής προσπάθεια της ελληνικής ναυτιλίας να προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, που έχει ως αποτέλεσμα να διατηρήσει η Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία σε έναν τομέα που καθορίζει σχεδόν το 95% του παγκόσμιου εμπορίου, είναι ο βασικός πόλος έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών στην Αθήνα και τα Ποσειδώνια κάθε δύο χρόνια», πρόσθεσε.

Στα Ποσειδώνια 2018 συμμετέχουν με εθνικές αποστολές συνολικά 22 χώρες, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα δικά τους ναυτιλιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Η Βραζιλία και η Πολωνία συμμετέχουν για πρώτη φορά με εθνικά περίπτερα στην έκθεση, πλάι σε παραδοσιακές ναυπηγικές δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, και σε παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς εκθέτες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία.

Στον κατάλογο των εκθετών συγκαταλέγονται ακόμα η Azerbaijan Caspian Shipping, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, η Bahri, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας και η International Maritime Industries, το νέο κολοσσιαίο ναυπηγείο της Saudi Aramco που θα παρουσιάσουν τη νέα τους εταιρική ταυτότητα. Ακόμη και η Cruise Lines International Association (CLIA) θα συμμετάσχει φέτος στα Ποσειδώνια 2018, κάνοντας το ντεμπούτο της σε μια έκθεση που δεν έχει θέμα την κρουαζιέρα.

Στη λίστα των εκθετών περιλαμβάνεται μια μεγάλη γκάμα εταιρειών. Από την AIRBUS Defence και την Space Geo, μέχρι τη MAN Trucks και την SAP και από την Gazpromneft Lubricants και τις μεγάλης εξειδίκευσης εταιρείες πρόγνωσης καιρού Weathernews και Storm Geo, μέχρι τα ελληνικά λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου που θα έχουν την πρώτη ανεξάρτητη συμμετοχή τους στα φετινά Ποσειδώνια. Στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 40 συνέδρια και σεμινάρια.

Έσοδα 62 εκατ. ευρώ

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εκτιμάται ότι η διοργάνωση των Ποσειδωνίων, κάθε δύο χρόνια, αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών. Πέρα από την έκθεση στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιούνται ιστιοπλοϊκοί αγώνες καθώς και αγώνας δρόμου στον Πειραιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider