Σπίτια για τους πρόσφυγες αναζητούν οι μεσίτες της Αθήνας

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπίτια για τους πρόσφυγες αναζητούν οι μεσίτες της Αθήνας

Συμφωνία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «P.R.A.K.S.I.S» για το πρόγραμμα μίσθωσης κατοικιών, οι οποίες θα φιλοξενούν πρόσφυγες που περιμένουν την έγκριση της άδειας του για την είσοδο και διαμονή τους στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης υπέγραψε ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών – Αττικής.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το οποίο σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει με 800 κατοικίες και διαμερίσματα στην Αττική, ενώ θα ακολουθήσουν σε λίγες ημέρες παρόμοια προγράμματα και από άλλες ΜΚΟ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Η μίσθωση με ανώτατο ενοίκιο τα 400 ευρώ τον μήνα θα είναι αρχικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη για επέκταση του προγράμματος και για το 2017, εφόσον αυτό χρειασθεί.


Όπως δήλωσε στο insider.gr ο πρόεδρος του Σύλλογου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής Γιάννης Ρεβύθης το ενδιαφέρον για την συμμετοχή είναι μεγάλο, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν πολλές κατοικίες και διαμερίσματα ειδικά σε «υποβαθμισμένες» περιοχές της Αττικής που μένουν κενά και αναξιοποίητα για πολλά χρόνια.

Συμφωνία και με τους Δανειολήπτες για εκτιμήσεις

Ο Σύλλογος Μεσιτών προχώρησε και σε μια ακόμη συμφωνία με την Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών βάση του οποίου τα μέλη του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών - Αττικής θα μπορούν να κάνουν εκτιμήσεις - σε προσιτές τιμές – σε δανειολήπτες και μέλη της Ε.Ο.Δ. οι οποίοι έχουν υψηλό δανεισμό, καταγγελμένες συμβάσεις από τις τράπεζες και κινδυνεύουν από πλειστηριασμό των κατοικιών τους.

«Οι συγκεκριμένες συνεργασίες είναι υψίστης σημασίας για τον Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών – Αττικής που έχει ιστορία 96 ετών γιατί εκτός από επαγγελματικό ενδιαφέρον των μελών του Συλλόγου, που προκύπτει από αυτές τις δυο συνεργασίες, υπάρχουν ηθικές και κοινωνικές προεκτάσεις για την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider