Στις 6 Ιουνίου οι νέες συγκεντρώσεις για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 6 Ιουνίου οι νέες συγκεντρώσεις για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Νέες συγκεντρώσεις ετοιμάζονται στις 6 Ιουνίου για το όνομα της πΓΔΜ, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

Η «Επιτροπή Αγώνα» αποτελείται από τα συντονιστικά όργανα, που διοργάνωσαν τις δυο πρώτες -ιδιαίτερα επιτυχημένες- συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και έρχεται συνεχώς σε επαφή μαζί μας. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από τον κόσμο που θέλει να κάνει κάτι για να δείξει ότι είναι όρθιος κι εμείς απλά ακολουθούμε το λαϊκό αίσθημα», δήλωσε στη Voria.gr ο Όθωνας Ιακωβίδης, ένας εκ των διοργανωτών και προσθέτει πως «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Σύμφωνα με τον κ. Ιακωβίδη, μέσα στις πρώτες μέρες τις ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν κάποιες πόλεις όπου θα διοργανωθούν συλλαλητήρια. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζεται ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή την τελική συμφωνία.

Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. «Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία" δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

ΠΗΓΗ: voria.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider