Αλαφούζος: Είπε το «ναι» στην Pan Asia για τον Παναθηναϊκό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλαφούζος: Είπε το «ναι» στην Pan Asia για τον Παναθηναϊκό

Να αλλάζει σελίδα φαίνεται ο Παναθηναϊκός έπειτα από τη δυσκολότερη χρονιά της ιστορίας του. Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, δέχτηκε την πρόταση που είχε κατατεθεί από fund που εκπροσωπεί ο Παϊροι Πιενγκπονσάντ (Panasia) για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από το γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας.

Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestmentsγια αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.

Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αλαφούζος»

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής η πρόταση της Pan Asia είναι η εξής :

*13 εκατ. ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο.

*7 εκατ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί.

*7 εκατ. για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

*20 εκατομμύρια για τις ανάγκες της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

PanAsia: «Το ζητούμενο είναι πόσα χρέη καλύπτει ο Αλαφούζος»

Η πλευρά του Παϊρόι Πιενγκοπονσάντ εκτός από την επιβεβαίωση για το πρώτο «ναι» του Αλαφούζου, ξεκαθάριζε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση και συμφωνία για τα χρέη.

Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να άναψε το... πράσινο φως στο fund της «Panasia», ωστόσο, η πλευρά που εκπροσωπεί ο Παϊρόι Πιενγκοποσάντ κρατά χαμηλά τόνους. Κι αυτό γιατί πουθενά στην ανακοίνωση του μεγαλομετόχου δεν γίνεται αναφορά στα χρέη που θα πρέπει να καλύψει ο ίδιος. Κάτι που είχε ξεκαθαρίσει στην ανακοίνωση αποχώρησής του από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Το fund είναι ξεκάθαρο και τονίζει πως αν δεν βρεθεί λύση με τα χρήματα που πρέπει να καλύψει ο Αλαφούζος, είναι απίθανο να έχουμε οριστική συμφωνία. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό εντός της ημέρας να υπάρχει ανακοίνωση που θα βάζει τα πράγματα στην θέση τους!

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider