Ηλεία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Φρίξα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Φρίξα

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που μαινόταν για περισσότερες από 24 ώρες στην περιοχή της Φρίξας στην Ηλεία.

​​​​​​​Σχετικά με την αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε ένα δύσβατο σημείο κοντά στην Φρίξα, ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Κώστας Κυριακόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «καταφέραμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και με τη βοήθεια ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή και επιχειρούν συνεχώς. «Όπου υπάρχει "καντηλάκι" πάμε αμέσως και το σβήνουμε, ενώ μας βοηθά και το γεγονός ότι επικρατεί άπνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακόπουλος.

Νωρίτερα σημειώθηκε αναζωπύρωση σε ένα δύσβατο σημείο και στην περιοχή επιχείρησαν 76 πυροσβέστες με 36 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα, που με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρο, το οποίο πραγματοποιούσε ρίψεις νερού, προσπάθησαν να περιορίσουν την έκτασή της.

Συνελήφθη 46χρονος για εμπρησμό

Ένας 46χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως ύποπτος για τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 46χρονος έκαιγε υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών (κλαδιά ελιάς) με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά που ξέφυγε από τον έλεγχο λόγω των ισχυρών ανέμων. Ο συλληφθείς με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας θα οδηγηθεί αύριο Τρίτη στις 10:0 το πρωί, ενώπιον του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider