Το ωράριο των καταστημάτων Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ωράριο των καταστημάτων Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Στη 13:00 το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, τα καταστήματα και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα.

Το Μεγάλο Σάββατο, τα καταστήματα θα ανοίξουν, για τα τελευταία ψώνια των καταναλωτών, στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι αν και οι αλυσίδες καταστημάτων, τα μεγάλα εμπορικά και τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να μείνουν περισσότερες ώρες ανοικτά.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά ενώ από την Τρίτη 10 Απριλίου επιστρέφει το κανονικό ωράριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έλεγχοι θα είναι εκτενείς σε όλο το εύρος της αγοράς όλες τις ημέρες. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 130 έλεγχοι, αυτές τις ημέρες, υπό τον συντονισμό ή με τη συνδρομή του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, οι έλεγχοι ΑΦΜ σε καταστήματα, εγκαταστάσεις, οδικό δίκτυο και σημεία εισόδου της χώρας θα προσεγγίσουν τους 1.000.

Σε αυξημένη κινητικότητα βρίσκονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος ζήτησε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να αγοράζουν τα προϊόντα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, όπου το κρέας πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προσθήκες.

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να παρατηρούν πως όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» και ωοειδές σχήμα και έχει ταυτόχρονα και σφραγίδα μπλε που αναφέρει ΕΛΛΑΣ, ενώ αντίστοιχα για τα κρέατα εισαγωγής από τρίτες χώρες, η σφραγίδα που φέρουν θα πρέπει να είναι σε χρώμα καστανό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider