«Η Τουρκία γνωρίζει πως δεν μπορεί να κερδίσει πόλεμο»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Η Τουρκία γνωρίζει πως δεν μπορεί να κερδίσει πόλεμο»

«Η Τουρκία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο Πέλαγος καθότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που της προσδίδουν μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής που δεν χρειάζεται να φοβάται, επεσήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κατρούγκαλος συμπλήρωσε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται. Ωστόσο, «βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση λόγω της τουρκικής προκλητικότητας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «επιτυχημένο υπουργό» τον Νίκο Τόσκα και για την κριτική που του ασκείται, έκανε λόγω για «δημαγωγία» καταλογίζοντας απόπειρα δημιουργίας «τεχνητού κλίματος φόβου».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Καμμένου που χαρακτήρισε «τρελό» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «δικαιολογείται απόλυτα η ρητορική του γιατί ο καθένας έχει το προσωπικό του ύφος» και πρόσθεσε ότι «η εξωτερική πολιτική εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών».

Για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επέμεινε ότι αν αποδειχθεί ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί άσυλο ως πρόσφυγες αν και όπως είπε «δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία γιατί έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider