«Δεν θα μειώσουμε συντάξεις ακόμη και αν το απαιτήσουν»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δεν θα μειώσουμε συντάξεις ακόμη και αν το απαιτήσουν»

Η κυβέρνηση δεν θα μειώσει εκ νέου τις συντάξεις ακόμα και αν το απαιτήσουν οι δανειστές δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στο Reuters. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ελληνική πλευρά αποφασισμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υπογράψει.

Το Reuters αναφέρει ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για δημοσιονομικό κενό μεταξύ 5-7% του ΑΕΠ έως το 2018 έχουν αναζωπυρώσει τις φήμες ότι η Αθήνα δέχεται πιέσεις να προχωρήσει ξανά σε περικοπές συντάξεων.

Ο υπουργός απέρριψε αυτές τις εκτιμήσεις ως «μη ρεαλιστικές» και εξέφρασε την ελπίδα ότι τέτοιο θέμα δεν θα τεθεί στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Ο ίδιος αναμένει ότι η αξιολόγηση θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί «εντός του Μαρτίου».

«Ακούμε πράγματα, μερικές φορές ακραία, μέσω διαρροών από το ΔΝΤ τα οποία ευελπιστώ ότι δεν θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε o Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε για άλλη μια φορά ότι η περικοπή συντάξεων είναι «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει κόψει τις συντάξεις 11 φόρες από το πρώτο μνημόνιο του 2010.

«Η συμφωνημένη μεταρρύθμιση είναι αρκετή για να πετύχει τον στόχο και εγγυάται τη βιωσιμότητα του συστήματος έως το 2060», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και εξέφρασε την πεποίθηση πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

«Οι βουλευτές είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης. Δεν έχουμε πρόβλημα να περάσουμε τον νόμο», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider