Πέθανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Απεβίωσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 60 ετών, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Β΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας. Από το 1978 ασχολήθηκε με την εμπορία και επεξεργασία υαλοπινάκων. Ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία «PAP SAFETY GLASS ΑΒΕΕ» που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εγκατεστημένων στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Προεκλέχτηκε το 1997 στη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούνιο του 2006 εκλέχθηκε στο αξίωμα του Α΄ αντιπροέδρου. Το Δεκέμβριο του 2010 ανέλαβε τα ηνία του επιμελητηρίου από τη θέση του προέδρου. Στις εκλογές του 2011 εξελέγη πρόεδρος του ΒΕΘ και τον Απρίλιο του 2012 εξελέγη Α΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Από τον Αύγουστο του 2013 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Θ. - HELEXPO.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2017 επανεξέλεγη με ποσοστό 66,58% πρόεδρος του ΒΕΘ και τον Φεβρουάριο του 2018 Β΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η κηδεία του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης θα γίνει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Για το έργο και την πολυσχιδή δραστηριότητα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στο ΒΕΘ και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «θα είναι ισχυρή ανάμνηση και διαρκές πρότυπο για όσους ασχολούνται με τη δημόσια και οικονομική ζωή της πόλης μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.