Εγκαινιάζεται η Ηλεκτρική Διασύνδεση των Κυκλάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαινιάζεται η Ηλεκτρική Διασύνδεση των Κυκλάδων

Ένα έργο εξαιρετικού ενδιαφέροντος το οποίο θα προσφέρει επαρκή τροφοδότηση των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στον Υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στη Σύρο, στην περιοχή Λαζαρέττα, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 245 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στόχοι της διασύνδεσης είναι:

  • η αξιόπιστη και επαρκής τροφοδότηση των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω τουρισμού
  • η μείωση της επιβάρυνσης που προκαλείται στο περιβάλλον από τους πετρελαϊκούς σταθμούς παραγωγής
  • η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά όλης της χώρας μέσω του περιορισμού των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που αντανακλούν εν πολλοίς το αυξημένο κόστος ηλεκτροπαραγωγής των μη διασυνδεδεμένων νησιών

Το συνολικό κοινωνικοοικονομικό όφελος, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της διασύνδεσης των Κυκλάδων, προσεγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider