Αλεξιάδης: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλεξιάδης: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Με αφορμή το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από την υπόθεση δημοσιογράφων που φέρονταν να εκβίαζαν επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ, τράπεζες κλπ)και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αναφέρθηκε σε «δημοσιογραφική επίθεση» στο πρόσωπό του και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ζητηθεί η διενέργεια προανακριτικής εξέτασης.

«Δεν έχω να φοβηθώ και να κρύψω τίποτα. Τέτοιες επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν την πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και την διαφθορά.

Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει η Δικαιοσύνη, για την αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τους φερόμενους εκβιαστές», ανέφερε σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του ο κ. Αλεξιάδης.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αυτά που αποκαλύπτονται από τη δικογραφία (που έχει δημοσιοποιηθεί) για δημοσιογράφους που κατηγορούνται για τα αδικήματα της εκβίασης και της σύστασης εγκληματικής συμμορίας, αναδεικνύουν μια σκοτεινή και δυσώδη περιοχή δράσεων, η οποία πρέπει να διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι «δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα».

Παράλληλα, δήλωσε ότι πρόκειται για «σχεδιαζόμενη δημοσιογραφική επίθεση (που αναφέρει η δικογραφία)», η οποία δεν σχετιζόταν με θέματα διαφήμισης ή άλλων κονδυλίων.

«Ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί και προσπαθούν να εκφοβίσουν, είτε με τέτοιες μεθόδους είτε με δήθεν «τρομοκρατικές» επιστολές (όπως αυτή που έστειλαν με περιεχόμενο ανακοίνωση και σφαίρα)», συμπλήρωσε.

Η δημοσιογραφική κριτική, η αποκάλυψη, η διαφωνία και γενικά η λειτουργία της αντικειμενικής ενημέρωσης, είναι ευθύνη του Τύπου και πρέπει να την επιτελεί με κάθε δυνατό τρόπο, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός. « Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι τις προσωπικές στοχοποιήσεις, την παραπληροφόρηση, την επίθεση σε συνεργάτες του γραφείου μου κλπ. υπάρχει μεγάλη απόσταση, η οποία επιτρέπει να ευδοκιμήσουν τέτοια φαινόμενα, που πλήττουν αρχικά την αξιοπιστία μερίδας του Τύπου», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider