Aμετακίνητοι οι αγρότες, αποκλεισμένα τα τελωνεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aμετακίνητοι οι αγρότες, αποκλεισμένα τα τελωνεία

Στα μπλόκα που έχουν στηθεί κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν οι αγρότες, καθώς η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέβη άκαρπη και οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεκτές.

Κλειστός είναι ο κόμβος Κορωπίου-Μαρκοπούλου στην Αττική Οδό, η Αθηνών-Κορίνθου στον Ισθμό, η Αθηνών-Λαμίας στη Θήβα, ο κόμβος στις Μικροθήβες και τους παράδρομους, καθώς και τα Τέμπη, όπου έχει αποκλειστεί και η εναλλακτική παραλιακή διαδρομή, στο Στόμιο

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό των τελωνείων του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για τα φορτηγά και τις νταλίκες, έχουν προχωρήσει οι αγρότες που έχουν στήσει για περισσότερο από ένα μήνα τώρα επί ελληνικού εδάφους, παραμένοντας ωστόσο διαλλακτικοί για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία.

Λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ, οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές έδωσαν τελικά «ελευθέρας» στα Ι.Χ οχήματα και τα λεωφορεία, που από τις 3 το μεσημέρι δεν επέτρεπαν να εισέλθουν στο βουλγαρικό χώρο.

«Η κατάσταση παραμένει η ίδια μέχρι και αυτήν την ώρα», μας επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου επί ελληνικού εδάφους Στέργιος Λίτος, προσθέτοντας: «περιμένουμε πολύ κόσμο σήμερα στο τελωνείο του Προμαχώνα από διάφορα σημεία της Ελλάδας».

Παράλληλα, οι αγρότες των Τεμπών που από την Τρίτη το πρωί έχουν σκληρύνει περισσότερο την στάση τους, εξακολουθούν να διατηρούν κλειστή επ αόριστον την κοιλάδα των Τεμπών αλλά και την γέφυρα του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, έχοντας προκαλέσει από το μεσημέρι κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς «αχρήστευσαν» και την εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού που είναι και η πιο σύντομη.

Ακόμη, οι αγρότες των Μικροθηβών σκληραίνουν την στάση τους καθώς αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις στα μπλόκα της Κάτω Αχαΐας και του Κουρτεσίου Ηλείας, προκειμένου να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, έκτος από τρεις ώρες κάθε πρωί 06:00 με 10:00, ώστε να περνούν βαρέα οχήματα και φορτηγά που μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Όσον αφορά τη συνένωση με το μπλόκο των αγροτών που βρίσκεται στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κώστας Πουρνάρας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως «τις προηγούμενες ημέρες ήλθαν κάποιοι συνάδελφοι και αν αποφασίσουν τελικά να μετακινηθούν στο Κεφαλόβρυσο, θα είναι καλοδεχούμενοι».

Σχετικά με τους αποκλεισμούς στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες θα κλείσουν σήμερα την εθνική οδό Αμφιλοχίας - Λευκάδας, από τις 12:00 έως και τις 14:00, στον κόμβο του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Επίσης, στις 7 το βράδυ αγρότες θα κλείσουν για μία ώρα την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στη Αχαΐα, αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, αναμένεται να κλείσουν τον δρόμο από τις 4 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ. Στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις τους.

Ακόμη, αγρότες της Αιγιάλειας συνεχίζουν τον καθημερινό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών από τις 7 το βράδυ έως και τις 10 στο ύψος του Αιγίου.

Στην Ηλεία, οι αγρότες που βρίσκονται του μπλόκου του Κουρτεσίου θα πραγματοποιήσουν απόψε συνέλευση ώστε, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Ανδρέας Τσουκαλάς, να γίνει ενημέρωση και να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις. Επίσης, ο Ανδρέας Τσουκαλάς ανέφερε ότι οι αγρότες δεν θα κλείσουν σήμερα την εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Ακόμη, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με ολιγόωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider