Στάση εργασίας σε ΕΡΤ και κανάλια την Τετάρτη για το Mega

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάση εργασίας σε ΕΡΤ και κανάλια την Τετάρτη για το Mega

Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 ως τις 16.00 της Τετάρτης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

Διασωματειακό: Να μην μείνουν αμέτοχοι οι... μέτοχοι

Σε ανακοίνωση του διασωματειακού του Τύπου, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ η οποία τερματίζει τη λειτουργία του σταθμού, οι μέτοχοι καλούνται να μην μείνουν... αμέτοχοι.

Οι ενώσεις των εργαζομένων τονίζουν ότι τελούν υπό επαγρύπνηση και ότι θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι. Επίσης, καλούν την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους.

«Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το MEGA είναι, εδώ και τώρα, οι μέτοχοι να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει "λουκέτο" στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία.

Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές» υπογραμμίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ και επισημαίνουν:

«Στο χέρι των μετόχων είναι να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους -επί περίπου δύο χρόνια- αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider