Orangeland Home: O νέος θεματικός χώρος στην Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Orangeland Home: O νέος θεματικός χώρος στην Αθήνα

To Σάββατο 10 Μαρτίου έγιναν τα εγκαίνια και η πρώτη περιήγηση στο Οrangeland Home, έναν νέο θεματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χώρο γύρω από το πορτοκάλι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των γκρουπ εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πορτοκαλιού και του χυμού από την Λακωνία και αποτελεί την αστική εκδοχή του πάρκου που αναπτύσσεται στην Σπάρτη.

Ο χώρος, που βρίσκεται στην οδό Νάκου 3, περιοχή Μακρυγιάννη, Αθήνα απλώνεται σε πέντε επίπεδα: Στο ισόγειο αίθουσα υποδοχής με αίθριο, στον πρώτο όροφο υπάρχει ο χώρος χαλάρωσης και παιδότοπος για προσκεκλημένους αλλά και τους υπαλλήλους της Οrangeland, ο δεύτερος φιλοξενεί το εργαστήριο που οι επιστημονικοί σύμβουλοι του project θα προσφέρουν τις γνώσεις τους με τρόπο κατανοητό, ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό για τους επισκέπτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Ο τρίτος είναι ο χώρος των workshops, σεμιναρίων, προβολών, δρώμενων εκπαιδευτικής φύσεως, οι δύο επόμενοι όροφοι φιλοξενούν τα γραφεία και τέλος υπάρχει το roof garden με θέα προς την Ακρόπολη για ξεχωριστά και άκρως καλοκαιρινά think tank. Με πολλά χρώματα, ειδική διαμόρφωση σε όλα τα επίπεδα ώστε να είναι πολύ φιλικό για τον επισκέπτη, ευχάριστη ατμόσφαιρα για να μπορεί να νιώθει «σαν το σπίτι του», το Oranglenad Home είναι έτοιμο για το κοινό μετά από μια επικοινωνία με τα γραφεία. Ήδη προγραμματίζονται επισκέψεις για όλη την άνοιξη.

To Orangeland Project ξεκίνησε ως ιδέα και όραμα από την Λακωνία, όπου αναπτύσσεται το θεματικό πάρκο Orangeland Sparta για την εκπαίδευση των επισκεπτών σχετικά με τις φάσεις της ζωής του πορτοκαλιού και την εκμετάλλευσή του καθ’ όλη την «πορεία» του, από το δέντρο ώσπου να φτάσει στο τραπέζι του καταναλωτή. Πρόκειται για ένα μοναδικό project που με αφετηρία την γνώση επιχειρεί να ενισχύσει την αγροτική οικονομία μελλοντικά.

To Oranglenad Home φέρνει στο αστικό κέντρο την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν κάποιες από τις δράσεις, εκεί όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και απλή και μπορούν ομάδες από κάθε αφετηρία να την επισκέπτονται, να μαθαίνουν για τον πολύτιμο καρπό και την αξία του και να ψυχαγωγούνται με διάφορες διαδραστικές ή μη εκδηλώσεις.

Η Orangeland Sparta, εξάλλου έχουν επισκεφθεί πολλοί Λακωνικοί φορείς, πολιτικοί, ξένοι επαγγελματίες του χώρου του φρούτου, επιστήμονες και καθηγητές του γεωργικού και βιομηχανικού χώρου, καθώς και δημοσιογράφοι. Όλοι οι χώροι είναι, επίσης, διαρκώς διαθέσιμοι και στο κοινό, που μπορεί ελεύθερα να κάνει περιήγηση και να απολαύσει τον φρέσκο χυμό.

Το Orangeland project επεκτείνεται και στην διοργάνωση του Orange Festival που γίνεται σε όλη την Πελοπόνησο από το 2016, με δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν: αθλητικούς αγώνες, παιδικά θέατρα, ποδηλατοδρομίες, δενδροφύτευση πορτοκαλιών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, καθαρισμούς παραλιών, εκπαιδευτικά μαθήματα για την οικολογία και την αρμονική συνύπαρξη με την πανίδα και την χλωρίδα, μαγειρέματα με συνταγές πορτοκαλιού, σεμινάρια υγιεινής διατροφής. Από τον φετινό χειμώνα ξεκίνησε και το Orange Festival Winter με δράσεις, αθλοπαιδιές και εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους στην Λακωνία και την Αθήνα.

Η Orangeland με μικρά και σταθερά βήματα, ξεκίνησε ήδη το ταξίδι της συνεργασίας με άλλους φορείς. Το 2016 άρχισε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως υποστηρικτής προσφέροντας χυμό, έγινε Χορηγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, υποστηρικτής της σειράς προβολών ντοκιμαντέρ Kinder Docs, της 31ης Συνάντησης Στίβου Ελλάδας - Κύπρου, κατηγορία Παίδων, Κορασίδων του ΣΕΓΑΣ, και υποστηρικτής του Navarino Challenge 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider