«Καθαρά» τα κινητά των δύο στρατιωτικών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καθαρά» τα κινητά των δύο στρατιωτικών 

Δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία από τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξετάστηκαν στην Άγκυρα.

Την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικοί παραμένουν για 13η ημέρα φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ενώ οι γονείς τους αγωνιούν.

Οι γονείς του λοχία επαγγελματία οπλίτη (ΕΠΟΠ) Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη, Σοφία και Νίκος μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν: «Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας».

«Δεν παρακινούμε τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, όμως είναι πολύ σημαντικό το να μη νιώθεις μόνος σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία. Να νιώθεις ότι η χώρα ολόκληρη είναι στο πλευρό σου, ότι όλοι αντιλαμβάνονται το δίκαιο του αιτήματός μας, να επιστρέψουν τα αγόρια μας στις οικογένειές τους» εξηγεί ο κ. Κούκλατζης, ενώ η μητέρα του λοχία αναφέρεται στην ανέλπιστη στήριξη που δέχεται καθημερινά. «Είναι συγκλονιστικό το ότι μητέρες από κάθε άκρη της γης τηλεφωνούν από την πρώτη μέρα για να μου πουν ότι όλα θα πάνε καλά και ο εφιάλτης θα τελειώσει» λέει.

Η μητέρα του Δημήτρη συνειδητοποιεί ότι «δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο για έναν γονιό, από το να νιώσει ανίσχυρος να βοηθήσει το παιδί του». Πιστεύουν στις προσπάθειες που γίνονται για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, ωστόσο ο κ. Νίκος διευκρινίζει πως «για μας ο χρόνος, από την Πέμπτη, μετράει διαφορετικά και πρέπει να προσπαθούμε για να αποδεχθούμε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, ώστε να καθυστερούν ακόμη και την παραδοχή της μόνης αλήθειας».

Μοιράζονται την αγωνία τους για τον χρόνο της δίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνωρίζουν τι προβλέπει η νομοθεσία της Τουρκίας, ούτε ποιο είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη σύλληψη έως και τη δίκη. «Δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο. Ξέρουμε μόνο ότι ένας αποπροσανατολισμός οδήγησε τα παιδιά μας εκτός συνόρων και εντός της φυλακής» λέει ο κ. Κούκλατζης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider