Ηλεκτρονικό εισιτήριο παντού θέλει ο Χρήστος Σπίρτζης 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτρονικό εισιτήριο παντού θέλει ο Χρήστος Σπίρτζης 

Ενώ ακόμη δεν έχει μπει για τα καλά σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα το υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει την δημιουργία αντίστοιχου συστήματος και στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της «νέας εποχής» που ξεκινά στον ΟΑΣΘ αλλά και τη επικείμενη λειτουργία του μετρό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της εταιρείας ή κοινοπραξίας που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο να προκηρυχθεί εντός του 2018. «Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Θεσσαλονίκη θα είναι μία πολύ εύκολη εφαρμογή αφού θα έχουμε ήδη αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα που υπήρχαν την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε μία τόσο μεγάλη αλλαγή με ηλεκτρονικό τρόπο», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9».

Μάλιστα το υπουργείο σχεδιάζει την σύνδεση των ηλεκτρονικών καρτών και εισιτηρίων και με το τρένο αλλά και με τα ΚΤΕΛ. «Έτσι ένας πολίτης θα μπορεί με την ίδια κάρτα που έχει εκδώσει στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα ή από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μελλοντικά από τα αστικά ΚΤΕΛ, να μετακινηθεί σε όλη τη χώρα χωρίς να προβληματίζεται που θα βρει εισιτήρια, πόσο κάνουν και όλα τα υπόλοιπα», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider