Κλειστά σχολεία στο Πήλιο λόγω χιονόπτωσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστά σχολεία στο Πήλιο λόγω χιονόπτωσης

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα της Τετάρτης, τόσο στο κεντρικό όσο και το ανατολικό Πήλιο ενώ το χιόνι έφτασε ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως τα Καλά Νερά.

Τα φαινόμενα είναι εντονότερα από την Πορταριά και πάνω και, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδίνη, το ύψος του νέου χιονιού έχει φτάσει τα 40 εκατοστά στα Χάνια, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί η Ζαγορά, το Πουρί, η Τσαγκαράδα και οι Μηλιές. Στις περιοχές αυτές αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για σήμερα, Τετάρτη.

Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, καθώς σε όλο τον Νομό κινούνται από τα μεσάνυχτα, όταν και ξεκίνησε η κακοκαιρία, 22 μηχανήματα και αλατιέρες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, στο τμήμα από Αλυκόπετρα μέχρι και Καράβωμα.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν κατάφεραν να φθάσουν σήμερα λόγω του χιονιού σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές και επέστρεψαν στον Βόλο.

Στα ορεινά του Αλμυρού το χιόνι έχει φτάσει ήδη τα 30 εκατοστά στην Ανάβρα, αλλά ο δρόμος παραμένει ανοιχτός.

Ματαιώθηκε η κινητοποίηση των αγροτών

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών ματαιώθηκε η κινητοποίηση των αγροτών του Πηλίου, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει για σήμερα αποκλεισμό της Εφορίας του Βόλου.

Οι αγρότες της Ζαγοράς επρόκειτο να συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις 8 το πρωί στο Καράβωμα, ωστόσο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να φθάσουν στο σημείο της συνάντησης, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στο Πήλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider