Πλειστηριασμοί: Αστυνομικοί θα «φρουρούν» τα γραφεία των συμβολαιογράφων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλειστηριασμοί: Αστυνομικοί θα «φρουρούν» τα γραφεία των συμβολαιογράφων

Δύο διαταγές, με τις οποίες «επιστρατεύονται» συνολικά 144 αστυνομικοί για τη φύλαξη γραφείων συμβολαιογράφων, εξέδωσαν η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με στόχο να αποφευχθούν οι επιθέσεις σε βάρος των συμβολαιογράφων, οι οποίες έχουν εσχάτως ενταθεί με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Όπως αναφέρει το Reader.gr, στόχος είναι να αποτραπούν τυχόν νέες εισβολές σε γραφεία, μέσω της επιτήρησης τους από αστυνομικούς με πολιτική περιβολή.

Η ανάρτηση των συγκεκριμένων διαταγών στο Police-on-line προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τους κόλπους των συνδικαλιστών της Αστυνομίας.

Η πρώτη διαταγή, με αποδέκτη την Άμεση Δράση, προβλέπει επιπλέον περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις οδούς Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, 3ης Σεπτεμβρίου κ.ά. «Οι ανωτέρω ομάδες θα κινούνται στους προαναφερθέντες τομείς για επιτήρηση, εντοπισμό τυχόν υπόπτων ατόμων ή ομάδων, έλεγχο αυτών, άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αντίδρασης», αναφέρει η διαταγή.

Με τη δεύτερη διαταγή, ζητείται από τα κατά τόπους Τμήματα και Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας να διαθέσουν προσωπικό (αστυνομικούς με πολιτικά) για τη φύλαξη των συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής.

Κάθε γραφείο που μετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται ότι θα επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, από τις 7 π.μ. έως 3 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider