Επίθεση δέχθηκε ο Ζουράρις στο συλλαλητήριο για τα Σκόπια (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση δέχθηκε ο Ζουράρις στο συλλαλητήριο για τα Σκόπια (vid)

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε την Κυριακή ο τέως υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις ο οποίος θέλησε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Όπως μετέδωσε ο σταθμός ΣΚΑΙ, ομάδα 4-5 ατόμων τον έβρισαν, τον προπηλάκισαν και στη συνέχεια τον κυνήγησαν μέχρι το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Ζουράρις υπέβαλλε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη Κυριακή, μετά από «απρεπείς» δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη και έγινε δεκτή το πρωί της Τρίτης. Η θέση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πληρωθεί άμεσα, αλλά θα παραμείνει κενή και οι αρμοδιότητες θα μεταφερθούν στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο συλλαλητήριο συμμετέχουν περίπου 90.000 άτομα ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 400.000 διαδηλωτές.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε με αφορμή το περιστατικό: «Συνιστά φασιστική ενέργεια και είναι απολύτως καταδικαστέος ο προπηλακισμός που δέχθηκε ο βουλευτής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κώστας Ζουράρις, στη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.

Φασιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, ούτε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider